top of page

Ferari ima prednost zbog pravila o vazdušnom tunelu

Toto Volf smatra da bi Ferari mogao imati prednost ove sezone zbog pravila o "izjednačenju poretka" - niže rangirani timovi imaju pravo na više vremena u vazdušnom tunelu.


Zbog pravila koje slabije plasiranim timovima u šampionatu konstruktora dopušta više vremena za testiranje u vazdušnom tunelu, Toto Volf se pribojava da bi Ferari mogao steći prednost. Naime, italijanska ekipa je 2020. godinu završila na šestom mestu u plasmanu timova. Zbog toga je tokom 2021. imala pravo na znatno više vremena za vazdušni tunel od svojih glavnih rivala – Mercedesa i Red bula.


Ekipa iz Maranela je u ranoj fazi sezone 2021. “pustila niz vodu“ svoj bolid i okrenula se razvoju modela F1-75 za 2022.


Volf ističe ovaj detalj kao faktor koji bi mogao biti ključan u borbi za vrh poretka. "Ferari ima ogromne resurse na raspolaganju i ovaj tim je opasan protivnik. Međutim, moramo imati u vidu vreme koje su proveli u vazdušnom tunelu. To je oblast u kojoj su u prednosti u odnosu na nas i na Red bul. To bi Ferariju moglo u startu doneti prednost od nekoliko desetinki, a na nama je da pokušamo da neutrališemo potencijalni zaostatak“„ – zaključio je Volf.

65 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page