top of page

Ferari negira smenu Binota

Pojavile su se informacije da će Matia Binoto biti smenjen sa mesta šefa tima, i da će ga zameniti Vaser – Ferari negirao takve navode.

U italijanskoj štampi pojavila se informacija da će Matia Binoto biti smenjen sa mesta šefa tima, i da će ga od sledeće godine zameniti Frederik Vaser, trenutno šef tima Alfa Romeo. Ubrzo se oglasio Ferari odbacivši takve navode. "U vezi sa informacijom iz pojedinih medija o položaju Binota kao šefa tima Skuderia Ferari, odbacujemo takve glasine kao potpune besmislice", saopštio je italijanski tim.


Informacije je u javnost pustio Leo Turini, novinar blizak Ferariju. On navodi da je razlog za otkaz Binotu nedavna dvostruka pobeda Mercedesa u Brazilu. Turini je podsetio da je Džon Elkan, izvršni direktor kompanije Ferari, pre ovogodišnje trke u Monci rekao da ima poverenje u Binota, ali da svi elementi tima Ferari moraju da napreduju kako bi se poboljšali rezultati. U svetlu činjenice da se učinak Ferarija u poslednje vreme teško može nazvati napretkom, nije nemoguće da je Elkan ipak prelomio i da će Binoto postati bivši šef tima.

37 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page