top of page

Ferari - pogrešna strategija u Monaku

Ferari će ove nedelje sprovesti detaljnu istragu da bi razumeli zašto su napravili grešku u strategiji na Velikoj nagradi Monaka.

Photo: Formula 1

Tim iz Maranela imao je poziciju 1 i 2 na startu trke u Monaku, ali ih je serija grešaka koštala pobede. Loše odluke Ferarija najviše su se odrazile na rezultat Šarla Leklera, on je sa prve pozicije pao na četvrto mesto. Pošto uslovi na stazi u Monaku nisu omogućili nijedno preticanje, domaći vozač nije uspeo da se domogne podijuma.


Lekler je nakon trke rekao da je Ferari napravio previše grešaka koje sebi ne smeju priuštiti ako planiraju borbu za šampionsku titulu.

Direktor tima Matia Binoto priznao je da je Ferari napravio značajne greške. On smatra da je sada ključno da tim razume faktore koji su doprineli procesu donošenja tih odluka.

"Kada vodite trku u Monaku, trebalo bi da budete u poziciji da pobedite ili barem da završite drugi. Mislim da smo pogrešili u našim procenama. Imaćemo dosta sastanaka u narednih nekoliko dana da bismo to bolje razumeli", rekao je Binoto.

123 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page