top of page

Ferstapen: Alonso zaslužuje pobede

Maks Ferstapen smatra da Fernando Alonso zaslužuje da prekine dugogodišnji post kada su pobede u pitanju, možda već ove sezone.

Photo: Formula 1

Ferstapen i Alonso su ove godine bili zajedno na pobedničkom postolju u svakoj od tri do sada odvežene trke – Maks je zabeležio dve pobede i jedno drugo mesto, dok je Nando sva tri puta bio treći. Ferstapen smatra da je Alonso već trebalo da ima više od 32 pobede koliko je Španac zabeležio u karijeri, i da zaslužuje da pobeđuje, možda već ove sezone.


"Mislim da je Fernando već trebalo da ima više pobeda na kontu, on to zaslužuje. Ja bih bio srećan da vidim kako prekida post i konačno dolazi do 33. pobede, a možda i koje više. Aston Martin je u odličnoj formi, imaju brz bolid, a ne treba da naglašavam koliko je Fernando brz vozač. Mislim da nije nemoguće da ga već ove sezone vidimo na najvišoj stepenici podijuma", rekao je Ferstapen.


Podsećamo, Fernando Alonso je poslednji put pobedio daleke 2013. godine na trci za VN Španije, vozeći za Ferari. To je bila 32. pobeda u karijeri Španca, i zauzima sedmo mesto na listi pobednika – ispred njega su Ferstapen, Sena, Prost, Fetel, Šumaher i rekorder Hamilton.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
35 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page