top of page

Ferstapen: Biće teško sa Ferarijem

Maks Ferstapen kaže da ne zna kako će se Ferari ponašati na trci u Bahreinu, jer još nije upoznat sa peformansama italijanskog tima.

Photo: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Maks Ferstapen je u dobranu titule krenuo na najbolji mogući način, osvajanjem pol pozicije za prvu trku sezone. Pažnju izazva činjenica da Lekler u Q3 delu kvalifikacija nije uopšte izašao na stazu po drugi put, već je praktično bez borbe predao drugo startno mesto Perezu. Kako je Lekler objasnio posle kvalifikacija, tim je odlučio da Monačanin ne izlazi na stazu po drugi put kao bi sačuvao set novih mekih guma za trku. Ferstapen na sve to kaže da će Ferari biti težak protivnik i da ne zna kako će se italijanski tim ponašati na trci.


"Pre svega srećan sam zbog pol pozicije, i zbog prvog startnog reda. To je odličan način da počnete sezonu. Veoma me zanima kako će se trka odvijati, jer je tempo za trku uvek bio naša jača strana. Start će biti važan, ali trka je duga, i svašta može da se desi. Što se Ferarija tiče, njihova je snaga brzina u jednom krugu, tempo za trku im je malo slabiji, ali ne znam kako će se ponašati na trci. Nisam još upoznat sa njihovim performansama, i ne znam da li imaju nešto "u rukavu", to ćemo videti na trci", rekao je Ferstapen posle kvalifikacija.


Dodao je da ga raduje činjenica da je Fernando Alonso bio veoma brz. "Aston Martin je bio odličan, nadam se da će Fernando biti u borbi za visok plasman. Verujem da ću moći da se borim sa njim, i nadam se da ću, ako do toga dođe, iz borbe izaći kao pobednik", zaključio je svetski prvak.


Dragi čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
110 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page