top of page

Ferstapen: Bićemo veoma konkurentni

Maks Ferstapen je ubeđen da će Red Bul imati veoma konkurentan bolid za 2023. godinu, bez obzira na kazne zbog prekoračenje budžeta.

Photo: Formula 1

Ferstapen je prošle godine osvojio drugu uzastopnu titulu šampiona, a Red Bul je prvi put od 2013. godine postao šampion među konstruktorima. Međutim, sezonu austrijskog tima obeležila je i kazna zbog prekoračenja budžeta u 2021. godini – FIA je "odrezala" kaznu od sedam miliona dolara uz smanjenje vremena za testiranje u vazdušnom tunelu. Ferstapen smatra da će Red Bul uprkos tome imati konkurentan bolid za 2023. godinu.


"Sigurno je da će nas kazna, pogotovo manje vremena u vazdušnom tunelu, pogoditi ali niko sada ne zna kolika će biti šteta. Ja sam uveren da će tim i pored svega uspeti da napravi konkurentan bolid, jer imamo dobru polaznu osnovu. Ljudi vredno rade, daju sve od sebe da prevaziđemo probleme koje nam je kazna donela, i siguran sam da ćemo biti veoma konkurentni. Da li će to biti dovoljno za nove titule, to ne znam, videćemo", rekao je Ferstapen.


Maks Ferstapen je prošle godine ostvario rekordnih 15 pobeda u sezoni, a Perez je na konto Red Bula dodao još dva trijumfa. Njima dvojici će nastupajuća sezona biti treća godina kako su timske kolege.

76 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page