top of page

Ferstapen: Borićemo se za pobedu

Maks Ferstapen uveren je da će Red Bul, bez obzira na rezultate prva dva treninga, biti ozbiljan takmac Ferariju za pobedu na trci u Ostinu.

Photo: Jared C. Tilton / Getty Images / Red Bull Content Pool

Prvi a naročito drugi trening u Teksasu nije prikazao realan odnos snaga između dve vodeće ekipe. Ferstapen je na prvom treningu bio drugi, i po njegovim rečima, to je znak je da je Red Bul spreman da se bori za pobedu u Ostinu. Sedmo mesto na drugom treningu uopšte ga ne zabrinjava.


"Prvi trening je bio dobar. Probali smo nekoliko različitih stvari na bolidu, sve je funkcionisalo kako smo zamislili, tako da sam zadovoljan. Znali smo da će drugi trening zbog testiranja novih guma biti dosta drugačiji, i dobro je da smo uspeli da izvršimo zacrtani program. Ne brine me to sedmo mesto, mislim da je prvi trening merilo koliko smo spremni da se borimo za pobedu", rekao je Maks.

Dodao je da se zbog testiranja guma na drugom treningu ne može dati stvarna procena tempa za trku, ali da ga to ne brine. "Testiranje guma nam nije dozvolilo da vidimo kako stojimo sa tempom za trku, ali ne brine me to. Dobili smo dovoljno podataka na FP1 da bi znali gde smo trenutno, i ostaje samo da na trećem treningu vidimo kakav nam je tempo za trku. Ja se nadam da će sve biti kako želimo", zaključio je svetski šampion.

24 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page