top of page

Ferstapen: Hteo sam da se trkam

Maks Ferstapen kaže da ne žali zbog toga što je pokušao da prestigne Hamiltona, bez obzira što je pokušaj završio incidentom.

Trka u Brazilu nije valjano ni počela a već smo imali vozilo bezbednosti na stazi. Po restartu trke Ferstapen je odmah pokušao da preuzme drugo mesto od Hamiltona, ali je došlo do kontakta zbog koga je Holanđanin morao u boks, i šansa da može do pobede je nestala. Kako je rekao posle trke, ne žali zbog ničega što je uradio na trci.


"Išao sam sa njegove spoljne strane i odmah sam znao da mi neće ostaviti dovoljno mesta. Ipak sam pokušao, on nije ostavio prostora, i desilo se šta se desilo. Njega je to koštalo pobede a ja sam zaradio pet sekundi kazne. I da sam ga prošao to ne bi mnogo značilo za moju trku jer smo bili suviše spori. Šteta što je tako završilo, jer mislio sam da makar možemo da se trkamo, ali čini se da sa druge strane nije bilo želje za trkanjem", rekao je Ferstapen.


Maks se osvrnuo i na to što nije prepustio šesto mesto Perezu i tako mu pomogao u borbi protiv Leklera za drugo mesto u šampionatu. "Razgovarali smo otvoreno posle trke o tome, rekao sam timu zašto sam odbio da ga pustim. Neću da kažem koji su moji razlozi za takav potez, ali mislim da su me razumeli. Sada je važno da kao tim nastupimo u Abu Dabiju, i ako bude šanse da pomognem Perezu to ću i da uradim. Zato je važno što smo sada rasčistili situaciju oko dešavanja u Brazilu", rekao je svetski prvak.

322 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page