top of page

Ferstapen: Imola je bila prekretnica

Maks Ferstapen smatra je trka u Imoli označila početak preokreta stvari na stranu Red Bula u kampanji osvajanja titule u 2022. godini.

Photo: Clive Mason / Getty Images / Red Bull Content Pool

Sezona za nama nije dobro počela za Ferstapena – dva odustajanja u prve tri trke, i velikih 46 poena zaostatka nisu nagoveštavali da će dominantno odbraniti titulu iz 2021. godine i osvojiti novu. Problemi sa pouzdanošću bolida koji su mučili Red Bul na početku sezone su rešeni, Reb Bul je funkcionisao sve bolje, i na kraju je Maks pobedio u 15 trka u sezoni. Prema Fertapenovim rečima, sve je krenulo na bolje od pobede u Imoli.


"Imali smo zaista loš start sezone. Tada sam mislio da neću uopšte biti u prilici da se borim za titulu. Međutim, uspeli smo da rešimo probleme brzo, a bolid je postao još konkurentniji. Bila je to "luda" godina za nas, ali na početku godine nisam mogao da zamislim da će tako biti. Imola je bila trka koja je sve preokrenula – tu sam imao pol poziciju, pobedio sam u sprintu i na glavnoj trci, a imao sam i najbrži krug. Bio je to dobar znak da će biti bolje, iako smo tada tek počeli da smanjujemo zaostatak za Ferarijem", rekao je Ferstapen.


Dodao je da Red Bul u to vreme više nije smeo da dozvoli da ponovo ne završi trku. "Pre Imole sam već dva puta ostao bez poena, i nismo smeli sebi da dozvolimo još jedno odustajanje. Ne mogu da kažem da sam posle vikenda u Imoli znao da ćemo preokrenuti situaciju, ali je Imola bila sjajna polazna tačka", zaključio je Ferstapen.

39 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page