top of page

Ferstapen: Izuzetno vredna pobeda

Maks Ferstapen kaže da je pobeda u Holandiji veoma važna u borbi za titulu, jer je došla posle turbulentne trke.

Photo: Dan Mullan / Getty Images / Red Bull Content Pool

Pobeda Ferstapena na domaćem terenu je njegov četvrti uzastopni trijumf, i ukupno deseti u 15 trka. Time je povećao prednost u generalnom plasmanu na 109 poena ispred Leklera i Pereza, i ako mu rezultati u narednim trkama budu išli na ruku, mogao bi da matematički obezbedi titulu već u Japanu. Iako ne izgleda tako, pobeda u Holandiji nije bila laka i jednostavna.


"Nije bilo lako i zbog toga je pobeda još vrednija. Zbog dešavanja na stazi nismo mogli da upotrebimo planiranu strategiju. To je otežalo stvari, ali nam je vozilo bezbednosti dalo šansu da se vratimo na meke gume, na kojima sam bio veoma dobar. Iskoristio sam ih na pravi način i vratio se na vodeću poziciju", rekao je Ferstapen posle trke.


Dodao je da je tim odreagovao na pravi način u pravo vreme. "Virtuelno vozilo bezbednosti nam je poremetilo planove. Na tvrdim gumama vidno sam zaostajao za Mercedesom. Nisam hteo da koristim tvrde gume ali tako je moralo. Kada je Botas stao na stazi, nije trebalo da idem u boks ali sam morao. Da sam ostao na tvrdim gumama ne bih uspeo da se izborim sa Mercedesima", zaključio je aktuelni šampion.


14 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page