top of page

Ferstapen: Jedva čekam Spa Frankošamp

Maks Ferstapen kaže da nestrpljivo čeka nastavak sezone, pogotovo što je prva trka u nastavku legendarna Velika nagrada Belgije.

Photo: Dan Mullan / Getty Images / Red Bull Content Pool

Maks Ferstapen se nada pobedi na legendarnoj stazi Spa Frankošamp – ukoliko to ostvari, postao bi prvi kome je pošlo za rukom da ostvari dve uzastopne pobede u Belgiji, još od daleke 2005. godine i Kimija Raikonena. Dodatni motiv za Maksa je činjenica da mu je Belgija "domaći teren".


"Potpuno sam spreman za nastavak sezone. Nedostaje mi trkanje i nestrpljiv sam da se vratimo u bolide. Biće malo naporno jer odmah krećemo žestoko, sa tri trke u naredna tri vikenda, ali srećom dobro smo svi odmorili. Spa je moja omiljena staza i radujem se vikendu pred nama", rekao je Ferstapen.


Dodao je da su izmene napravljene na stazi po njegovom ukusu. "Spa je sada mnogo više nalik stazama "stare škole" i meni se to dopada. Meteorolozi predviđaju da bi moglo da bude i kiše za vikend, što bi otežalo uslove, ali znam da ćemo se snaći i izvući maksimum iz vikenda", zaključio je Holanđanin.

27 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page