top of page

Ferstapen: Nadam se pobedi u Melburnu

Maks Ferstapen kaže da se nada da će u Melburnu pobediti, i zabeležiti tako prvu pobedu u Australiji.

Photo: Formula 1

Maks Ferstapen je trenutno vodeći u šampionatu, sa jednim poenom prednosti nad timskim kolegom Perezom, i prema njegovim rečima, u Melburnu se nada pobedi i povećanju prednosti u šampionatu. Ferstapen je prošle godine u Australiji odustao u trenutku dok je bio na drugom mestu, i nada se da će ove godine pobedom ostaviti "ružnu australijsku prošlost" iza sebe.


"Prošle godine je trka u Melburnu bila frustrirajuća za mene – nisam imao tempo, bio sam spor, i na kraju sam i odustao. Međutim, na toj trci smo shvatili šta nije u redu sa bolidom, i posle trke smo uspeli da rešimo probleme sa pouzdanošću. Istovremeno, unapredili smo performanse i posle Melburna je sve bilo u najboljem redu. Nadam se da ću ove godine uspeti da pobedim u Australiji, pre svega jer smo u odličnoj formi, kao ni jedne godine do sada na početku sezone", rekao je Ferstapen.


Staza u Melburnu je jedna od retkih na kojima Maks do sada u karijeri nije pobedio, i Ferstapen se nada da će se to ove godine promeniti. "Melburn i ja do sada nismo bili "u ljubavi", ali ja se nadam da će se to promeniti ove godine. Imamo dobru šansu za to, u dobroj smo formi, i potrebno je samo da nastavimo onako kako smo to radili na prve dve trke sezone", dodao je svetski šampion.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!

41 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page