top of page

Ferstapen: Ne mislim o tituli konstruktora

Maks Ferstapen kaže da ne razmišlja mnogo o tome na kojoj od preostalih trka će Red Bul osvojiti konstruktorski šampionat.

Photo: Chris Graythen / Getty Images / Red Bull Content Pool

Maks Ferstapen je na prošloj trci u Japanu osvojio drugu titulu šampiona Formule 1. To ne znači da je za Maksa i timskog kolegu Pereza posao za ovu godinu gotov – ostalo je da se potvrdi titula u konkurenciji konstruktora, i da se pomogne Perezu da ostane drugi u plasmanu vozača. Maks pred trku u Ostinu kaže da ne razmišlja o onome što još treba da se uradi...


"Naravno da ćemo ići na to da titulu u konstruktorskom šampionatu uzmemo već u Americi. Važno je da osvojimo taj trofej, ali ne opterećujem se previše time. Da li će to biti u Ostinu ili na nekoj od sledećih trka nevažno je, znam da ćemo osvojiti i taj šampionat. Previše bi stvari trebalo da pođe po zlu pa da izgubimo taj trofej do kraja sezone", rekao je Ferstapen pred trku u Americi.


Da podsetimo, Red Bul će već u Americi osvojiti konstruktorski šampionat ako posle trke bude imao najmanje 147 poena prednosti nad Ferarijem.

21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page