top of page

Ferstapen: Neću nepotrebno rizikovati

Maks Ferstapen zadovoljan je kvalifikacijama – svestan je da start sa sedmog mesta znači težu trku ali kaže da neće nepotrebno rizikovati.

Photo: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Aktuelni šampion i vodeći u generalnom plasmanu Ferstapen kvalifikacije na Monci završio je na drugom mestu, ali će zbog kazne startovati sa sedme pozicije. Iako je svestan da ga čeka teška borba, Maks kaže da je spreman za to i da je uprkos svemu njegov cilj pobeda.

"Zadovoljan sam kvalifikacijama. Ferari je snažan od početka vikenda, i znao sam da će biti tesno. Mi smo bolid podesili za trku, sa malo više aerodinamičkog potiska, što nas je usporilo u jednom krugu, ali bićemo jaki u trci. I pored toga bio sam blizu, što je pozitivno. Biće interesantna trka, gledaću da se klonim nevolja i da ne preuzimam nepotrebne rizike", rekao je Ferstapen posle kvalifikacija.


Dodao je da mu prednost koju ima omogućava racionalniji pristup trkama. "Znam da ne moramo pobediti u svakoj trci do kraja sezone. Ipak, ako na Monci u kratkom roku uspem da stignem do vrha poretka, i ukaže se šansa za pobedu, gledaću da je iskoristim. Da bih došao u priliku da se borim za pobedu, pre svega mi je potreban "čist" prvi krug", zaključio je Maks.

25 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page