top of page

Ferstapen: Neverovatno!

Maks Ferstapen oduševljen je pobedom u Abu Dabiju, 15. u sezoni, čime je poboljšao sosptveni rekord po broju pobeda u jednoj godini.

Photo: Rudy Carezzevoli / Getty Images / Red Bull Content Pool

Dvostruki svetski šampion je sezonu 2022. završio u velikom stilu – dominacijom od prvog do poslednjeg kruga u Abu Dabiju. Maks je tako upisao 15. pobedu u sezoni, i poboljšao sopstveni rekord po broju pobeda u jednoj godini. On je postavio i rekord po broju osvojenih poena, jer se na njegovom kontu nalaze 454 poena. Ferstapen je posle trke rekao da su i Abu Dabiju, i cela sezona za njega i Red Bul neverovatni.

"Trka je bila dobra. Sve se vrtelo oko čuvanja guma. Posle srednje tvrdih dobro smo izgledali i na tvrdim gumama, i nisam imao nekih problema. Sjajan je osećaj pobediti ovde, a zaokružiti broj pobeda u sezoni na 15 je neverovatno. Bio je ovo timski rad, i to ne samo danas nego tokom čitave sezone, posebno posle dosta lošeg starta. Sve što smo postigli ove godine može da se opiše jednom rečju – neverovatno", rekao je Ferstapen posle trke.


Dodao je da je sada veme da se okrenu pripremama za sledeću sezonu, i da učine sve što mogu da sledeće godine budu još bolji. "Svi uvek kažu da će sledeće godine biti još bolji. Znam da je teško biti bolji od toga kakvi smo sada, ali to nikako ne znači da ne treba da stremimo tome, i da učinimo sve što možemo kako bi bili još bolji u 2023. godini", zaključio je dvostruki svetski šampion.

31 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page