top of page

Ferstapen: Nisam zadovoljan

Maks Ferstapen nije zadovoljan rezultatom u Džedi - kaže da nije u Formuli 1 da bi bio drugi.

Photo: Formula 1

Maks Ferstapen posle trke u Saudijskoj Arabiji nije krio nezadovoljstvo – dvostruku svetski šampion završio je na drugom mestu, i kako je rekao, nije u šampionatu F1 da bi bio drugi. Zbog kvara na bolidu Maks je kvalifikacije završio na 15. mestu, a tokom trke nekoliko puta se žalio timu na probleme sa bolidom.


"Očito imamo problema, i moramo ih rešiti što pre. I u Bahreinu sam imao manjih problema, a ovde mi je posle tri odlična treninga bolid otkazao u kvalifikacijama. Naravno da sam zadovoljan što sam sa 15. mesta stigao do drugog, i generalno ceo tim je zadovoljan, ostvarili smo dvostruku pobedu, ali ja sam lično nezadovoljan – nisam ovde da bih bio drugi", rekao je Maks posle trke u Džedi.


Dodao je da tim mora ozbiljno da se pozabavi pouzdanošću bolida, jer bi to moglo da ima veliku ulogu u šampionatu. "Svi se trude, ceo tim, da stvari budu u najboljem mogućem redu, i ja to veoma poštujem. Ipak, osvajanje šampionata zahteva pre svega da imate pouzdan bolid, i čini se da moramo učiniti još dosta toga da bi rešili probleme sa pouzdanošću. Nije sporno da imamo brz bolid, trenutno najbrži, ali brzina neće biti dovoljna za titulu ako ne budemo završavali trke zbog kvarova", zaključio je Ferstapen.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!

385 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page