top of page

Ferstapen: Obožavam Suzuku

Maks Ferstapen debitovao je u Formuli 1 2014. godine na prvom treningu na stazi Suzuka. Kako kaže, obožava legendarnu stazu.

Photo: Jason Halayko / Red Bull Content Pool

Trka u Japanu mogla bi da bude završno poglavlje u projektu "osvajanje titule" Maksa Ferstapena. Potrebna mu je pobeda, uz najbrži krug, da postane šampion, bez obzira šta će uraditi Lekler i Perez. Kako kaže, ima još razloga zašto bi voleo da baš na čuvenoj stazi, na koju se F1 vraća posle dve godine pauze, potvrdi da je svetski šampion.


"Veoma sam uzbuđen što idemo na Suzuku, obožavam tu stazu. Nismo dugo bili na toj fantastičnoj stazi za koju me vežu posebne uspomene - doživotno ću pamtiti da sam tu prvi put na treningu vozio F1 bolid. Pored toga, to je Hondina domaća staza i prva ozbiljna prilika da završim posao oko titule šampiona. Bilo bi sjajno da titulu osvojim baš na Suzuki", rekao je Maks.


Dodao je da je više uživao ove sezone u borbi za titulu nego prošle. "Sezona je sjajna, i uživam u svakom trenutku. Posebno sam ponosan na posao koji smo uradili kao tim, pogotovo nakon problema koje smo imali na početku godine. Tako okrenuti stvari u našu korist zahtevalo je ogroman rad celog tima, i veoma sam im zahvalan na tome. Bilo je zadovoljstvo raditi sa takvim timom", zaključio je Holanđanin.

23 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page