top of page

Ferstapen: Očekujem borbu za pobedu

Maks Ferstapen osvojio je pol poziciju u Meksiku, a kaže da očekuje dobru borbu sa Mercedesima za pobedu.

Photo: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Kvalifikacije u Meksiku bile su uzbudljive i neizvesne do kraja – Mercedesi su pokazali odličnu formu, i tek je poslednji pokušaj Ferstapena doveo do pol pozicije, šeste u sezoni i 19. u karijeri. Razlika je na kraju iznosila tri desetinke, iako je pre poslednjeg pokušaja merena hiljaditinkama. Maks kaže da bez obzira na najbolje startno mesto očekuje borbu sa Mercedesima za pobedu.


"Bio sam sve bolji u svakoj narednoj rundi. Poslednji pokušaj bio je bez greške, bolid je funkcionisao savršeno i drago mi je da sam osvojio pol poziciju. Bilo je teško, ovde svi imaju probleme sa prijanjanjem. Za dobar krug morate nekoliko ivičnjaka da "napadnete" savršeno, ali na kraju sam sastavio dobar krug. Bez obzira na pol poziciju, mislim da me u trci čeka borba sa Mercedesima, bili su odlični tokom celog vikenda", rekao je Maks.


Dodao je da je glavni zadatak dobar start trke. "Pol pozicija po sebi ne garantuje pobedu nigde, pa ni ovde. Pobeđivali smo ove godine i kada nismo bili na vrhu grida. Važno je da dobro startujem, i da pokušam da zadržim konkurenciju iza sebe, bez obzira što će oni imati zavetrinu. Tempo za trku je dobar, maksimalna brzina takođe, i prvi cilj je da u prvu krivinu uđem ispred Rasela i Hamiltona", zaključio je Ferstapen.

28 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page