top of page

Ferstapen: Odličan start sezone

Maks Ferstapen kaže da je dvostruka pobeda Red Bula u Bahreinu najbolji mogući način da se počne nova sezona.

Photo: Lars Baron / Getty Images / Red Bull Content Pool

Bolje nije moglo – tako je Maks Ferstapen sumirao prvu trku sezone u Bahreinu. Dvostruki šampion je u odbranu titule krenuo dominantnom pobedom, sa skoro 12 sekundi prednosti nad timskim kolegom Perezom. Ferstapenu je to prva pobeda na stazi Šakir. Kako je rekao posle trke, odličan start je zaslužan za ostvarenu pobedu.


"Bolje nije moglo, veoma sam srećan zbog pobede. Imao sam odličan start i veoma dobar prvi stint gde sam napravio prednost. Posle toga sam samo vodio računa o gumama, jer trke su nepredvidljive, nikada ne znate šta može da se desi. Hteo sam da gume budu u dobrom stanju za slučaj da nešto nepredviđeno iskrsne", rekao je Ferstapen.


Aktuelni šampion se tokom trke nekoliko puta požali timu da ima mali problem sa blokiranjem zadnjih točkova prilikom prebacivanja u niži stepen prenosa. "Nije to bilo nešto veliko niti previše zabrinjavajuće. To je bio mali problem, ali uvek želite da sve funkcioniše savršeno. Tim je pronašao način kako da rešimo problem, i posle je sve bilo u redu", zaključio je Holanđanin.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
28 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page