top of page

Ferstapen: Ovo je frustrirajuće

Maks Ferstapen frustriran je što je odustao od pokušaja da osvoji pol poziciju zbog problema sa gorivom.

Photo: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Da li je Ferstapen u poslednjem pokušaju mogao do pol pozicije u Singapuru? Možda jeste, ali to nećemo nikada saznati, jer je odustao od toga. Kako se kasnije ispostavilo, da je završio krug ne bi imao goriva u bolidu za uzorak posle kvalifikacija, što znači kaznu i start sa začelja poretka. Da bi to predupredio, tim ga je pozvao u boks pri kraju kruga što je Maks učinio, uz veoma emotivnu i ljutitu reakciju preko timskog radija.


"Imao sam sjajno vreme pre nego što su me pozvali da odustanem. Popravio sam vreme za 2,7 sekundi... veoma je frustrirajuće što sam morao da odustanem, i to kako se ispostavilo zbog goriva. Trebalo je makar da me puste da prethodni krug završim, već tada sam imao vreme za pol. Sad je gotovo, greške se dešavaju svima, nekada pogrešim ja, nekada tim. Frustrira me to što takve stvari ne bi smele da se dešavaju", rekao je Ferstapen posle kvalifikacija.


Maks je dodao da je malo verovatno da do vrha poretka može da se probije brzo kao u Mađarskoj i Belgiji. "Ovde je kao u Monaku, izuzetno je teško preticati, tako da ne bih računao na to. Biće to duga, naporna i frustrirajuća trka, gde sediš zaglavljen iza vozača jer nemaš gde da pretičeš. Ali videćemo šta može da se desi", zaključio je Holanđanin.

63 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page