top of page

Ferstapen: Pobedu posvećujem Matešiću

Maks Ferstapen kaže da su pobeda u Americi i osvajanje konstruktorskog šampionata Red Bula posvećeni preminuom Ditrihu Matešiću.

Photo: Jared C. Tilton / Getty Images / Red Bull Content Pool

Ferstapen je na startu trke u Ostinu preuzeo prvo mesto od Sainca i činilo se da ima potpunu kontrolu trke. Stvari su se zakomplikovale posle promene guma koja je trajala više od 11 sekundi – Maks je pao na treće mesto, ali je sjajnom vožnjom prestigao i Leklera i Hamiltona, i ostvario 13. pobedu u sezoni. Kako je rekao posle trke, njegova pobeda i to što je Red Bul osvojio titulu u šampionata konstruktora, posveta su Ditrihu Matešiću.


"Nije bilo lako ali sam zadovoljan pobedom u teškom vikendu za nas. Verujem da je ovo trka u kojoj bi Ditrih uživao da je mogao da gleda. Ponosan sam na ceo tim, nije nam bilo lako posle vesti da je preminuo, ali uspeli smo da vikend završimo na najbolji način. Ceo tim je dao sve od sebe, i znam da bi on bio ponosan na nas. Bio je ovo težak ispit i mislim da smo ga uspešno položili. Pobeda i titula su za Ditriha, mnogo će nam nedostajati", rekao je Ferstapen posle trke.


Pobeda u Americi je 13. pobeda u sezoni, čime se Ferstapen izjednačio sa Šumaherom i Fetelom. Kaže da ne razmišlja o broju pobeda već da samo želi da pobeđuje. "Ne mogu se porediti njihove sezone i ova, mi imamo više trka. Sezona je stvarno odlična, ali kada imate sjajan bolid očekuje se da mnogo pobeđujete. Volim da pobeđujem i ne razmišljam o brojevima i rekordima, samo sam srećan što pobeđujem", zaključio je Ferstapen.

17 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page