top of page

Ferstapen: Sjajna pobeda u Italiji

Maks Ferstapen zabeležio je prvu pobedu u Monci i kaže da je sada korak bliže odbrani titule.

Photo: Clive Mason / Getty Images / Red Bull Content Pool

Pobeda u Monci prva je u legendarnom "Hramu brzine" za Ferstapena. Bila je to peta uzastopna pobeda aktuelnog šampiona koji je sve bliže osvajanju / odbrani titule. Ukoliko se "kockice poklope" Maks bi titulu mogao da osvoji već na narednoj trci u Singapuru.


"Bilo je stvarno sjajno u Monci, ne samo za mene već za ceo tim. Cela godina je fantastična, bilo je mnogo izazova pred nama, ali došli smo do toga da bolid sjajno funkcioniše na svim stazama. Pobediti na Monci je fantastičan osećaj i srećan sam zbog pobede. Korak smo bliže tituli, ali kao što sam već govorio – idemo trku po trku, ova je završena, okrećemo se Singapuru", rekao je Ferstapen.

Dodao je da nije bio previše zabrinut zbog mogućeg direktnog obračuna sa Leklerom krug ili dva pre kraja trke. "Koliko sam shvatio, Rikardov bolid je ostao u brzini, zato je toliko trajalo da ga pomere. Nisam bio previše zabrinut šta će biti kada se vozilo bezbednosti povuče. Bolje da smo se trkali nego što je završeno ovako, ali ne verujem da bi se ishod promenio", zaključio je Maks Ferstapen.

22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page