top of page

Ferstapen: Srećan sam zbog pobede

Maks Ferstapen je na trci u Melburnu ostvario prvu pobedu u Australiji – kako je rekao posle trke, veoma je srećan zbog toga.

Photo: Quinn Rooney / Getty Images / Red Bull Content Pool

Iako trka u Melburnu nije počela dobro za Ferstapena, na kraju je sve bilo dobro za dvostrukog šampiona – pobeda u Australiji, prva u karijeri, i druga u prve tri trke ove sezone. Maks je loše startovao, i već u prvom krugu je izgubio prvo mesto od Rasela, a malo kasnije i Hamilton se našao ispred njega. Ferstapen je posle trke rekao da je veoma srećan zbog pobede, ali nije propustio šansu da pomene da manevar kojim se Hamilton našao ispred njega nije bio po pravilima:


"Veoma sam srećan zbog pobede, prve u Australiji, iako nisam dobro počeo trku. Sa moje tačke gledišta, Mercedesi su bili veoma agresivni, a ja sam izbegavao kontakt. Pravila jasno kažu šta je dozvoljeno a šta ne, i mislim da ovog puta nisu poštovana. Na kraju nije važno, imao sam dobar tempo, obišao sam Hamiltona kasnije, ali imaću u vidu za sledeću trku sve što se dešavalo u Melburnu. Istina je, loše sam startovao i morao sam da budem oprezan, jer imao sam mnogo toga da izgubim a oni ne", rekao je Ferstapen posle trke.


Dodao je da od direkcije trka očekuje više jasnoće i doslednosti kada se donose odluke u trkama. "Bilo je prilično haotično, i trebalo je mnogo koncentracije da se shvati sve šta se dešava, pogotovo kada su u pitanju crvene zastave. Druga mi nikako nije jasna, i mislim da kontrola trke mora mnogo brže, jasnije i doslednije da reaguje. Svejedno, veoma sam srećan zbog prve pobede u Australiji", zaključio je vodeći u šampionatu.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
45 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page