top of page

Ferstapen: Veoma sam zadovoljan

Maks Ferstapen je posle pobede u Majamiju rekao da je veoma zadovoljan rezultatom i posebno načinom kako je do njega došao.

Photo: Formula 1

Iako je startovao tek sa devetog mesta Ferstapen je u Majamiju na veoma ubedljiv način došao do 38. pobede u karijeri. On je dugo ostao na tvrdim gumama u prvom stintu, pri čemu je imao sjajan tempo, da bi kasnije prešao na srednje tvrde gume, što mu je omogućilo da pred kraj trke bez problema prođe Pereza i preuzme prvo mesto. Već u 15. krugu je došao do drugog mesta, i tada je bilo jasno da ima velike šanse za pobedu. Posle trke Ferstapen je rekao da je veoma zadovoljan pobedom.


"Veoma sam zadovoljan, bila je ovo dobra trka. Na početku sam uspeo da izbegnem moguće nevolje, a posle toga sam imao prilično čistu trku, samo sam obilazio jedan po jedan bolid. Tvrde gume su mi omogućile da dugo ostanem na stazi i mislim da je to bilo presudno za pobedu. Imao sam lepu borbu sa Perezom pred kraj, obojica smo se "čisto" trkali i nisam imao problema da ga prestignem. Ovo je sjajna pobeda", rekao je Ferstapena posle trke u Majamiju.


Dodao je da su odmah posle kvalifikacija razmišljali i strategiji da trku započne na tvrdim gumama. "Razmišljali smo o toj mogućnosti odmah posle kvalifikacija. Nismo znali kakvi će biti vremenski uslovi, ali smo bili uvereni da takva strategija može da se isplati – na sreću, bilo je upravo tako", zaključio je Ferstapen.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!

36 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page