top of page

Ferstapen: Veoma teška trka

Maks Ferstapen je trku u Singapuru završio na sedmom mestu, samo jednu poziciju više od one sa koje je startovao.

Photo: Clive Mason / Getty Images / Red Bull Content Pool

Slabe kvalifikacije, loš start trke i par sopstvenih grešaka u Singapuru "kumovali" su Ferstapenovoj neuobičajeno lošoj trci – Maks je završio sedmi, svega poziciju više od mesta sa kog je startovao. Ferstapen kaže da se nadao boljem, ali da u datim uslovima bolje jednostavno nije moglo.


"Veoma sam loše startovao, i odmah izgubio nekoliko mesta. Pokušao sam da napredujem, i to je išlo do određene mere, ali onda ostanete zaglavljenji iza drugih i nemate kud. Kada sam pokušao da obiđem Norisa, nisam prekasno kočio, ali su točkovi blokirali i pridužio sam pravo. Gume su bile uništene i morao sam u boks. Dobro je da sam uopšte uspeo da sa začelja stignem do poena", rekao je Ferstapen.


Iako je uspeo da se domogne poena, Maks nije zadovoljan trkom. "Naravno, bolje je biti sedmi nego osmi, ali to nije ono što želimo, pogotovo kada imate bolid koji je odličan. Bilo je veoma teško i nezgodno, ali tako je kako je. Sada se fokusiram na Japan, pokušaću tamo da rešim pitanje titule šampiona", zaključio je Holanđanin.


Posle trke u Singapuru Ferstapen ima 104 poena prednosti nad Leklerom i dodatna dva nad Perezom. Pobeda u Japanu, uz najbrži krug trke, doneće mu titulu šampiona, bez obzira na rezultat konkurenata.

21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page