top of page

Ferstapen: Zadovoljan sam pol pozicijom

Maks Ferstapen rekao je posle kvalifikacija u Abu Dabiju da je veoma zadovoljan osvajanjem pol pozicije za poslednju trku sezone.

Photo: Dan Istitene / Getty Images / Red Bull Content Pool

Ferstapen je u Abu Dabiju osvojio treću uzastopnu pol poziciju, i sedmu ove sezone, ali kako je rekao posle kvalifikacija, malo je nedostajalo da ne bude tako. Plan je bio da u Q3 na stazu izađe zajedno sa Perezom, ali imao je problem da startuje bolid.


"Završilo je dobro po mene, ali bilo je haotično, malo je nedostajalo da stvari pođu u krivom smeru. Trebalo je da izađem na stazu pre Čeka, ali kada smo startovali bolid, sve se jednostavno ugasilo. Morali smo da restartujemo, i srećom sam uspeo da uz malo kašnjenje izađem na stazu. Nije bilo jednostavno ali je ipak na kraju sve dobro završilo, i srećan sam zbog toga", rekao je Ferstapen posle kvalifikacija u Abu Dabiju.


Dodao je da je tim ovoga puta, za razliku od Brazila, sve odradio kako treba. "Znamo da imamo brz bolid, ali smo u Brazilu napravili par grešaka. Ovde se od starta videlo da smo dobri, Čeko je bio veoma dobar na prvom treningu, čak je i Loson bio odličan dok me je menjao. Kad sam ja seo u bolid na drugom treningu, ostalo je samo da fino podesimo par stvari", zaključio je Holanđanin.

34 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page