top of page

Ferstapenu pobeda u sprint trci

Maks Ferstapen pobednik je sprint trke u Austriji, ispred oba Ferarija i Rasela. Perez se probio sa 13. na peto mesto.

Photo: Bryn Lennon/Getty Images/Red Bull Content Pool

Ferstapen je na startu odbranio pol poziciju osvojenu na kvalifikacijama, i stigao do druge pobede u sprint trci ove sezone. Posle borbe u prvih nekoliko krugova i razmene pozicija, Lekler i Sainc su završili kako su i startovali. Pre sprint trke vožen je drugi trening gde su najbrži bili vozači Ferarija, praćeni Ferstapenom.


FP2

Drugi slobodni trening u Austriji poslužio je timovima za testiranje simulacije dužih stintova i provovere performansi guma.


Najviše problema imao je Mercedes - Hamiltonov bolid bio je značajno oštećen nakon incidenta na kvalifikacijama, i tim je menjao šasiju. Luis se na stazi pojavio svega 15 minuta pre kraja treninga, da bi proverio da li su popravke urađene kako treba.

Najbrži na treningu bili su Ferarijevi vozači. Sainc je imao pola desetinke prednosti nad Leklerom (obojica na mekim gumama), i desetinku i po nad Maksom, koji je bio na srednjim pneumaticima. Dobar rezultat ostvarili su Alonso na četvrtom i Okon na petom mestu.

Photo: Formula 1

Sprint trka

Posle sigurnog starta Ferstapen se brzo odvojio od Ferarijevih vozača i mirno priveo trku kraju. Iza njegovih leđa trkali su se Lekler i Sainc, u par navrata na ivici kontakta. To se na sreću tima nije desilo. Lekler se zatim odvojio od Sainca, a Španac više nije ni pokušavao da sustigne timskog kolegu.


Džordž Rasel nije bio pod pritiskom niti je uspeo da pritisne Ferarije ispred sebe, tako da je imao sasvim nezanimljivu trku. Za razliku od njega, Perez je bio najaktivniji na stazi – već na startu je nadoknadio pet pozicija. Do kraja je uspeo da se probije na peto mesto.


Ocon u Alpini bio je šesti, ispred Magnusena i Hamiltona. Mercedesov vozač je posle duže borbe sa Šumaherom uspeo da ga prestigne u pretposlednjem krugu i tako osvoji jedan bod. Botas je bio deseti, ali će sutra startovati sa začelja zbog promene motora.


Alonso nije ni startovao u sprint trci. Iako je zauzimao osmo startno mesto, imao je problema sa bolidom. Nadali su se u Alpini da će uspeti da krene u trku iz boksa, ali bolid nije pokrenut. Zbog toga će Alonso sutra u trci startovati kao poslednji.

Photo: Formula 1

Trka za Veliku nagradu Austrije startuje sutra od 15 časova.45 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page