top of page

Fetel: Hvala na svemu

Sebastian Fetel oprostio se od Formule 1 posle trke u Abu Dabiju. Pozvao je kolege da nastave da koriste svoj uticaj za opšte dobro.

Photo: Formula 1

Četvorostruki svetski šampion Fetel će posle trke u Abu Dabiju "okačiti kacigu o klin" i baviti se nečim drugim u životu. U emotivnom oproštaju pred navijačima pozvao je kolege vozače da koriste svoje "dobro ime" i popularnost koju imaju radi postizanja cilljeva koju služe opštem dobru celog čovečanstva.


"Sportski posmatrano, poslednje dve godine bile su razočaravajuće za mene, ali su imale veliki uticaj na moj život van Formule 1. Biti u poziciji u kojoj se ja nalazim je velika privilegija, ali i velika odgovornost. Nadam se da uspeo da prenesem malo entuzijazma i želje za menjanjem stvari na bolje i kolegama vozačima. Treba da budu svesni da imamo moć da inspirišemo i treba da je koriste za dobre stvari. Želim da se zahvalim svima na podršci i ljubavi koju ste mi pružili. Nedostajaće mi ovo, ali uživao sam u svakom trenutku karijere", rekao je Fetel posle trke u Abu Dabiju.


Kratko se osvrnuo i na poslednju trku u kojoj je uspeo da osvoji jedan poen. "Nismo odabrali najbolju strategiju, što je šteta, jer mogli smo do šestog mesta u šampionatu konstruktora. Predugo sam ostao na stazi, gume su propadale i bio sam laka meta. Bez obzira na sve, bio je ovo veliki i važan dan za mene", zaključio je Fetel.

29 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page