Fetel: Kvalifikacije su naša slabost

Sebastian Fetel u Belgiji je zauzeo osmo mesto, i ponovo doneo bodove Aston Martinu. Misli da mogu i bolje ako poprave kvalifikacije.

Photo: Formula 1

Trka u Belgiji je za Fetela počela odlično – startovao je sa 10. pozicije, i do kraja prvog kruga je već bio peti. Tempo vodećih nije mogao da prati, ali pred kraj trke se borio za sedmo mesto sa Gaslijem i Okonom. Iako je uspeo da bude ispred Gaslija, Okona nije mogao da sustigne.


"Imao sam solidan tempo, naročito na korišćenim gumama. Pomogao je i dobar start i odličan prvi krug, pa sam kasnije bio u prilici da se borim sa Okonom. Na moju nesreću, Gasli se tada našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, pa je Okon to iskoristio da mi odmakne. I ja sam malo pogrešio i olakšao mu posao", rekao je Fetel.

Dodao je da je zadovoljan trkom, ali za bolje plasmane moraju popraviti kvalifikacije. "Bili smo sasvim solidni, imao sam dobar ritam i tempo. Mogao sam da se borim sa Alpinama i možda smo mogli do sedmog mesta. Za bolje plasmane neophodno je da popravimo kvalifikacije, one su naša Ahilova peta", zaključio je Fetel.

21 views0 comments

Recent Posts

See All