top of page

Fetel: Kvalifikacije su naša slabost

Sebastian Fetel u Belgiji je zauzeo osmo mesto, i ponovo doneo bodove Aston Martinu. Misli da mogu i bolje ako poprave kvalifikacije.

Photo: Formula 1

Trka u Belgiji je za Fetela počela odlično – startovao je sa 10. pozicije, i do kraja prvog kruga je već bio peti. Tempo vodećih nije mogao da prati, ali pred kraj trke se borio za sedmo mesto sa Gaslijem i Okonom. Iako je uspeo da bude ispred Gaslija, Okona nije mogao da sustigne.


"Imao sam solidan tempo, naročito na korišćenim gumama. Pomogao je i dobar start i odličan prvi krug, pa sam kasnije bio u prilici da se borim sa Okonom. Na moju nesreću, Gasli se tada našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, pa je Okon to iskoristio da mi odmakne. I ja sam malo pogrešio i olakšao mu posao", rekao je Fetel.

Dodao je da je zadovoljan trkom, ali za bolje plasmane moraju popraviti kvalifikacije. "Bili smo sasvim solidni, imao sam dobar ritam i tempo. Mogao sam da se borim sa Alpinama i možda smo mogli do sedmog mesta. Za bolje plasmane neophodno je da popravimo kvalifikacije, one su naša Ahilova peta", zaključio je Fetel.

21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page