top of page

Fetel: Nedostajaće mi trkanje

Sebastian Fetel poneo je titulu "vozača dana" trke u Ostinu, i kako kaže nedostajaće mu trkanje kada se krajem sezone povuče iz F1.

Photo: Formula 1

Fetel je sjajno startovao u Americi i nadoknadio pet pozicija, iskoristivši haos koji je nastao posle incidenta Rasela i Sainca. Četvorostruki šampion je u jednom trenutku bio i vodeći, čime je došao do brojke od 3.500 krugova koje je u karijeri proveo u vođstvu. Na njegovu žalost, spor pit stop koštao ga je gubitka pozicija, ali je do kraja uspeo da se domogne osmog mesta. Kao je rekao posle trke, kada se povuče iz F1, nedostajaće mu trkanje.


"Nedostajaće mi momenti poput ovih u Americi i recimo Japanu, udar adrenalina koji osećam u trkama, kada se borite za pozicije, kada vozite na limitu i testirate granice i sebe i bolida. Trka u Americi bila je zabavna sa tog stanovišta, na žalost izgubili smo dosta poena zbog sporog pit stopa, ali uživao sam. Uspeo sam ipak da budem osmi posle borbe sa Kevinom, bili smo fer jedan prema drugom na stazi, i uživao sam", rekao je Fetel.


Zahvaljujući tome što je Fetel osvojio šest poena u Americi, kao i 20 poena koje je Aston Martin ukupno osvojio na trkama u Singapuru i Japanu, sada su na svega jedan poen zaostatka za Alfa Romeom. Čini se da nas u preostalim trkama čeka zanimljiva i neizvesna borba za šesto mesto u šampionatu konstruktora.


29 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page