top of page

Fetel: Ništa ne traje večno

Sebastian Fetel na kraju sezone odlazi u penziju – četvorostruki šampion kaže da je više nego zadovoljan karijerom u Formuli 1.

Photo: Formula 1

Fetel je debitovao 2007. godine za BMW Zauber – od tada pa zaključno sa Japanom, odvezao je 295 trka, ima 53 pobede (jednu za Toro Roso, 38 za Red Bul i 14 za Ferari) i četiri uzastopne titule svetskog prvaka u periodu od 2010. do 2013. godine. Posle trke u Japanu Nemac se osvrnuo na godine provedene u Aston Martinu:


"Još volim ovaj sport i trkanje. Odluka o povlaćenju je bila teška, ali razmišljao sam o tome duže vreme. Formula 1 zahteva potpunu posvećenost i osetio sam da je pravi trenutak da počnem da se bavim drugim stvarima. Poslednje dve sezone bile su zahtevne jer bolid nije konkurentan koliko smo želeli. Ove godine smo se nadali napretku u poređenju sa prošlom, ali nismo uspeli, i sad smo na istom mestu kao i prošle sezone. Verujem da bih doneo odluku o povlačenju i da je bilo drugačije, da sam pobeđivao i borio se za titulu, ali to ne mogu sa sigurnošću da kažem", rekao je Fetel.


Dodao je da je veoma zadovoljan karijerom u Formuli 1 i svime što je postigao. "Pri kraju karijere prilazi mi mnogo ljudi da mi zahvale. Ja se njima zahvaljujem više, jer da sam ostvario sve što jesam, a da to niko nije gledao, da nije bilo gledalaca i navijača, njihove podrške i emocija koje su imali, ništa ne bi vredelo. Svestan sam da će doći trenutak kada me niko više neće pamtiti. Ali to je život - ništa ne traje večno", zaključio je Fetel.

32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page