top of page

Fetel: Zadovoljan sam učinjenim

Sebastian Fetel srećan je što su oba Aston Martina osvojila bodove u Singapuru i tako preskočili Has i Alfa Tauri u šampionatu konstruktora.

Photo: Formula 1

Oba Aston Martina u Singapuru su završila u bodovima – Strol je bio šesti, i to je njegov najbolji rezultat u sezoni, a Fetel je po četvrti put ove godine bio osmi. Sa osvojenih 12 poena britanski tim je preskočio Has i Alfa Tauri u konstruktorskom šampionatu, i sada zauzima sedmo mesto. Zbog svega nabrojanog, Fetel je veoma zadovoljan rezultatom trke.


"Imao sam dobar start. Znao sam da prvo moram biti strpljiv a kasnije pritiskati, i tako sam uradio. Nismo imali mnogo sreće kod prvog izlaska vozila bezbednosti, hteo sam da malo duže ostanem na stazi, ali šta da se radi. Sjajno je što je i Lens osvojio poene, to je važno i za nas pojedinačno ali i za ceo tim", rekao je Fetel.


Dodao je da nije imao šanse da se pri kraju trke odbrani od Maksa i Luisa. "Bili su mnogo brži od mene, nisam imao šanse da se branim. Sa lakoćom su me obišli čemu je doprinelo i loše stanje mojih zadnjih guma. Imao sam i malo sreće što je Luis blokirao točkove, ali od Maksa nisam mogao nikako da se branim", zaključio je Fetel.

15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page