top of page

Fetelov poslednji nastup u Monci

Sebastian Fetel će u vikendu pred nama poslednji put u F1 karijeri voziti na Monci. Kako kaže, biće to veoma emotivno iskustvo.

Photo: Formula 1

Monca ima poseban značaj za Fetela – na čuvenoj stazi prvi put u karijeri je pobedio, daleke 2008. godine za volanom bolida Toro Roso. Tada je skrenuo pažnju na sebe i već sledeće godine je prešao u Red Bul, u čijim bojama je ostvario još dve pobede u "hramu brzine". Iako u Aston Martinu teško da ima šansu za pobedu na Monci, Fetel kaže da će njegov poslednji nastup na legendarnom mestu Formule 1 biti veoma emotivan.


"Sigurno će biti emocija kada stignem na Moncu po poslednji put. Oduvek sam voleo tu stazu. Poseban je osećaj koji imate i prosto osećate ogromnu energiju koju dobijate od navijača. Biće nešto naročito biti na stazi ovog vikenda, u svetlu toga da je to poslednji put u mojoj F1 karijeri da ću se tamo trkati. Nadam se dobroj i uzbudljivoj trci, zbog karakteristika bolida trebalo bi da bude više preticanja na stazi na kojoj to inače nije lako", rekao je Fetel.


Fetel na njegovu žalost, i na žalost navijača Ferarija, nije uspeo da pobedi na Monci dok je vozio za italijanski tim, ali je sigurno da će ga "tifozi" nagraditi aplauzima za ono što je postigao dok je bio u crvenom bolidu.

23 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page