top of page

Francuska želi povratak u F1 kalendar

Žan Alezi, bivši F1 vozač i direktor staze Pol Rikar u Francuskoj, želi da se ta staza vrati u kalendar Formule 1.

Photo: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool

Ove godine neće biti trke za Veliku nagradu Francuske, ali Žan Alezi, direktor staze Pol Rikar, smatra da bi staza mogla da se uskoro nađe u kalendaru – Alezi misli da je moguće to izvesti kroz program izmene staza svake druge godine. Kako je rekao, najlakši način da se to izvede jeste da staza Pol Rikar bude alternacija Belgiji, Austriji ili Imoli.


"Možda bi trebalo razmisliti o novom načinu održavanja trka Formule 1 u Evropi, kroz zamenu jedne staze drugom. To bi pomoglo svima da uštede, i možda bi Spa, Austrija ili Imola hteli da se rotiraju sa nama. Što se nas tiče, otvoreni smo za sve sugestije", rekao je Alezi.


Dodao je da ga malo "boli" nedostatak interesa francuskih političara za F1 trke. "Danas u F1 imamo 32 zemlje koje žele trku, a samo su 23 termina u kalendaru. U većini zemalja političari i ljudi na vlasti jedva čekaju dolazak Formule 1, ali to nije slučaj u Francuskoj. Sve zemlje koriste F1 za podizanje imidža o sebi, a mi to ne radimo. Mislim da nije dobro da na F1 trku ne dođe premijer ili predsednik, to je našoj stazi naštetilo", zaključio je Alezi.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page