top of page

Gasli: Bilo je neverovatno

Pjer Gasli veoma je zadovoljan nastupom u svojoj 100. trci u karijeri – startovao je iz pit lejna i trku završio na devetom mestu.

Photo: Rudy Carezzevoli / Getty Images / Red Bull Content Pool

Trka u Belgiji nije dobro počela za Pjera Gaslija - pre formacijskog kruga bolid nije hteo da startuje, pa nije zauzeo osmo mesto na gridu, već je morao da startuje iz pit lejna. Uprkos tome, Francuz je imao dobru trku, pa je jubilarni 100. nastup u Formuli 1 oboležio osvajanjem devetog mesta.


"Dva minuta pred start trke činilo se da neću uopšte moći da se trkam. Bolid jednostavno nije hteo da startuje, i mislio sam da je sve gotovo. Na sreću, posle nekoliko pokušaja bolid je "oživeo" pa sam mogao da krenem u trku iz pit lejna. Nisam očekivao da ću se domoći poena i stoga sam veoma zadovoljan kako je na kraju sve ispalo", rekao je Gasli.


Dodao je da je strategija tima imala veliku ulogu u dobrom rezultatu. "Prva dva stinta su bila teška, bio sam zaglavljen u saobraćaju i želeo sam da ranije odem u boks, jer sam dosta proklizavao i gubio vreme. Tako smo i uradili, što se pokazalo kao dobar potez. Sve u svemu veoma sam zadovoljan jer iz pit lejna stići do dva poena nije lako", zaključio je Gasli.

23 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page