top of page

Gasli: Bilo je veoma emotivno

Pjer Gasli je prvi put vozio Alpinin bolid na testu u Abu Dabiju. Iskustvo je opisao kao veoma emotivno.

Photo: Formula 1

Gasli je na postsezonskom testu u Abu Dabiju debitovao za svoj novi tim, Alpinu. Posle 130 odveženih krugova, sumirao je utiske sa testa, rekavši da je bilo veoma emotivno za njega, i dodao da ga čeka još mnogo stvari koje treba da otkrije o svom novom timu.


"Bilo je veoma dobro i veoma emotivno prvi put u Alpininom bolidu. Sve je prošlo u najboljem redu, i brzo sam se navikao. Drugačije je sve – pozicija sedišta, položaj papučice gasa i kočnice, osećaj na volanu. Tek treba da otkrijem još mnogo stvari o bolidu i timu. Osećaj je bio odličan, uradili smo sve što je program predvideo, i ja sam veoma zadovoljan", rekao je Gasli posle testa.


Dodao je da jedva čeka početak sledeće sezone. "Ja sam u mislima već u narednoj godini, i dobro je što sam odmah mogao da počnem da radim sa Alpinom. Ima dosta toga što tek treba da naučim, da upoznam procedure, da upoznam ljude sa kojima ću raditi. Stoga je dobro što sam odmah mogao da počnem sa radom, da ne moram da čekam sledeću godinu. Unapred se radujem i radu sa timom preko zime kako bi se što bolje pripremili za narednu godinu", zaključio je Gasli.

42 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page