top of page

Gasli u Alpini, De Vris u Alfa Tauriju!

Dobili smo potvrdu onoga što je već bilo poznato – Pjer Gasli prelazi u Alpinu, na njegovo mesto u Alfa Tauriju dolazi Nik De Vris.

Photo: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool

Pjer Gasli će se u Alpini pridružiti Okonu, što znači da će francuski tim imati francusku vozačku postavu, što u Formuli 1 nije viđeno od 1994. godine. Gasli je potpisao ugovor na više godina, dok Ocon ima ugovor do kraja 2024.


"Oduševljen sam što postajem deo Alpine, i tako počinjem novo poglavlje u svojoj F1 karijeri. Biti Francuz u francuskom timu veoma je posebno. Znam koliko je tim snažan, s obzirom na to da sam se protiv njih trkao poslednjih godina. Njihov napredak i ambicije su impresivni. Istovremeno, želim da se zahvalim Red Bulu, zahvaljujući njihovom poverenju i podršci postao sam vozač Formule 1, i zajedno smo ostvarili sjajne stvari", rekao je Gasli.


Otmar Šafnauer, šef Alpine, zahvalio je Red Bulu na dozvoli da Gasli napusti Alfa Tauri iako ima ugovor sa timom i za sledeću sezonu. "Zahvaljujemo Red Bulu što su omogućili Gasliju da postane naš član. Naš tim ima nekoliko ciljeva za predstojeće sezone i čvrsto verujem da je naša vozačka postava izraz naših ambicija. Esteban i Pjer zajedno mogu motivisati tim da nastavimo napredovanje ka tim ciljevima", rekao je šef Alpine.

Photo: Formula 1

Gaslijevo mesto u Alfa Tauriju preuzima Holanđanin Nik De Vris. On se nametnuo kao glavni kandidat za mesto u F1 u Monzi ove godine, kada je kao zamjena za Albona u Viliamsu osvojio deveto mesto. Bio je šampion Formule 2 2019. godine, a zatim je u sezoni 2020/21 bio prvak Formule E. Timski kolega biće mu Juki Cunoda.


"Zahvaljujem se Red Bulu i timu Alfa Tauri na prilici da se takmičim u F1. Posle Formule 2 imao sam drugačiji put u motosportu, ali Formula 1 je uvek bila moj san i zahvalan sam što mogu da ga ostvarim. Imao sam već nekoliko prilika da isprobam ovogodišnje bolide i mislim da mi je to pomoglo u pripremi za ono što dolazi", rekao je De Vris.


Franc Tost, šef Alfa Taurija, pozdravio je dolazak De Vrisa u njegov tim: "On je vešt vozač koji je pobeđivao u svim kategorijama u kojima se takmičio. Poslednji veliki uspeh je osvajanje Formule E, i to je jasan dokaz da je konkurentan vozač koji zaslužuje mesto u F1. Raduje me što nam se pridružuje i uveren sam da su Juki i Nik snažna vozačka postava za 2023."

30 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page