top of page

Hamilton: Bili smo spori na pravcima

Luis Hamilton kaže da je Mercedesu u Japanu nedostajala brzina na pravcima, i da je to razlog zašto nije prestigao Okona.

Photo: Formula 1

Hamilton je trku u Japanu proveo pokušavajući da prestigne Estebana Okona. Iako je uz pomoć zavetrine u par navrata ozbiljno zapretio Alpininom vozaču, nije uspeo da ga prestigne. Kroz cilj je prošao šest desetinki iza Okona, i kako kaže, nedostajalo mu je brzine na pravcu.


"Dao sam sve od sebe da prestignem Estebana, ali nisam mogao. Nedostajala mi je brzina na pravcu, tu sam bio spor, a on je to koristio. Uspevao sam da se približim što je moguće više, ali na dodavanju gasa on je prosto odmicao od mene. Da je bilo više krugova možda bih i uspeo, ali na žalost nije bilo tako", rekao je Hamilton posle trke u Japanu.

Britanac nije propustio priliku da čestita Ferstapenu na tituli. "Sve čestitke Maksu, zasluženo je šampion. Što se nas tiče, znamo gde smo "tanki" i ubeđen sam da ćemo sledeće godine imati bolji bolid i bolje rezultate. Nismo preko noći zaboravili kako se prave šampionski bolidi, bićemo ponovo u borbi za pobede", zaključio je Hamilton.

41 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page