top of page

Hamilton: Još smo daleko od vodećih

Luis Hamilton smatra da je Mercedesov W14 bolid korak unapred, ali da još ne može da parira Ferariju i naročito Red Bulu.

Photo: Formula 1

Mercedes nije imao čime da se pohvali prošle godine, a problemi su počeli od starta sezone, kada je na testiranju W13 bolid imao mnogo problema sa poskakivanjem. Godinu dana kasnije, posle predsezonskog testa u Bahreinu, Luis Hamilton smatra da je W14 bolid korak unapred u poređenju sa predhodnikom, ali da i pored toga još uvek nije sposoban da parira Ferariju i naročito Red Bulu, koji je pokazao najviše na nedavno završenom testiranju.


"W14 je dobra startna platforma, nema sumnje da je korak unapred u poređenju sa prošlogodišnjim bolidom. Imamo još posla, ali me raduje da je pouzdanost tokom predsezonskog testa bila u redu, bez obzira na Raselov problem. Daleko smo još od vodećih, još uvek ne možemo da pariramo Ferariju i Red Bulu, ima još posla dok ne budemo tamo gde želimo, ali svakako imamo solidnu polaznu osnovu", rekao je Luis Hamilton.


Dodao je da W14 nema problem sa poskakivanjem. "Rešili smo taj problem, ali nije samo to poboljšanje, ima još oblasti gde je dosta bolji od prethodnika. Prva trka će najbolje pokazati gde smo, ali moramo ostati pozitivni i nastaviti u željenom pravcu", zaključio je sedmostruki šampion.


119 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page