top of page

Hamilton: Još uvek smo najbolji tim

Luis Hamilton je u Brazilu bio drugi, i kaže da je dvostruka pobeda podsticaj timu da u sledećoj sezoni ponovo bude u borbi za titulu.

Photo: Formula 1

Drugo mesto Hamiltona i prva pobeda u karijeri za Rasela u Brazilu rezultat je iz snova za tim Mercedesa – barem tako tvrdi Hamilton. Po njegovom mišljenju, dvostruka pobeda dokaz je da je Mercedes i dalje najbolji tim na gridu, i da će sledeće godine od starta biti konkurenti za titulu šampiona.


"Bio je ovo neverovatan dan, neverovatan vikend. Ceo tim je naporno radio za ovo i svi zaslužuju pohvale za učinjeno. Dvostruka pobeda nam mnogo znači, veliki je to podsticaj za moral celog tima, dokaz da smo i dalje najbolji tim. Sada ćemo lakše i rasterećenije ući u zimsku pauzu, znajući da smo na pravom putu i da ćemo sledeće godine od starta sezone biti u borbi za trofeje. Veoma sam srećan i ponosan zbog svega što se desilo u Brazilu", rekao je Hamilton posle trke.


Osvrnuo se i na incident sa Ferstapenom. "Kad se desio incident pomislio sam da ću morati da odustanem. Zadnji kraj bolida se nije ponašao dobro, i pomislio sam da smo izgubili šansu za dvostruku pobedu. Na sreću, oštećenje nije bilo preveliko, i uspeo sam da se vratim u borbu. Ovo je sjajan rezultat, veoma sam ponosan i srećan i zbog Raselove pobede, on zaslužuje sve čestitke za ono što je danas uradio. Nisam zabrinut zbog dešavanja sa Maksom, nije ovo prvi put da se tako nešto dešava", zaključio je sedmostruki svetski šampion.

56 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page