top of page

Hamilton: Konačno kraj loše sezone

Luis Hamilton kaže da odustajanje u Abu Dabiju sumira celu godinu. Prvi put posle 15 godina Hamilton je završio bez pobede u sezoni.

Photo: Formula 1

Sedmostruki svetski šampion tešku je sezonu, u kojoj se Mercedes mučio sa bolidom koji je pravljen po novim pravilima, završio odustajanjem, tri kruga pre kraja. Posle 15 uzastopnih godina u kojima je makar jednom pobedio u trci, Hamilton je sezonu za nama završio bez trijumfa. Kako je rekao posle trke, verovao je da ipak može do pobede ove godine uprkos svim problemima, ali do toga nije došlo. Priznao je da je srećan što je sezona konačno gotova:


"Do poslednje trke sam verovao da postoji šansa za pobedu. Dao sam sve od sebe, ne samo danas, i mislim da je trka u Abu Dabiju bila kao čitava naša sezona. Kada se imaju u vidu svi problemi sa kojima smo se suočavali, moram da budem zadovoljan, ali mi nismo ovde da bi bili peti, treći ili drugi, želimo pobede. Kako god bilo, srećan sam što je konačno gotovo, sad se okrećemo sledećoj godini", rekao je Hamilton.


Dodao je da sezona 2022. nije najteža u njegovoj karijeri. "Bez obzira što ove godine nisam pobedio, najteža godina je bila 2011. Tada sam u Meklarenu tri puta pobedio a sezonu sam završio na petom mestu. Bilo je mnogo teškoća ove godine, i svakako da ovo nije dobra sezona, ali bilo je ipak i mnogo pozitivnih stvari, pa ću se držati toga", zaključio je sedmostruki šampion.

52 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page