top of page

Hamilton: Mnogi su rekli da grešim

Luis Hamilton prisetio se perioda pre 10 godina, kada je na trci u Australiji debitovao za Mercedes.

Photo: Formula 1

Trka u Australiji će imati posebno značenje za Luisa Hamiltona – pre nešto više od 10 godina, Hamilton je u Melburnu debitovao za Mercedes. On je u nemački tim došao 2013. godine iz Meklarena, već je bio svetski prvak, i prelazak u Mercedes začudio je mnoge, jer "srebrne strele" te 2012. godine nisu bile konkurentne. Mercedes ni 2013. godine nije blistao, ali se sa početkom hibridne ere F1 sve promenilo. Hamilton kaže, sećajući se tog vremena, da su mu tada mnogi rekli da pravi veliku grešku dolaskom u Mercedes.


"Da li je to bio rizičan potez – svakako jeste! Svaka promena je rizik, ali to je život, da nema toga, da konstantno nisam postavljao izazove pred sebe, ne bih imao osećaj da sam živ. Hteo sam tada nešto novo, drugačije, hteo sam novi izazov u životu i karijeri. Bio sam uzbuđen kada sam čuo kakvi su im planovi, i "nešto" mi je reklo da treba da im se pridružim, instinktivno sam znao da ću zažaliti ako ne postanem deo te priče. Mnogi su mi tada rekli da pravim veliku, ogromnu grešku, da ugrožavam karijeru... na moju sreću, ispostavilo se da su oni pogrešili", rekao je Hamilton.

Photo: Formula 1

Dodao je da je samo jednom, nakon odluke da postane deo Mercedesa, imao dilemu da li je napravio dobar izbor. "Nisam puno premišljao da li sam doneo dobru odluku, ali negde oko Božića te godine, na trenutak sam pomislio "nadam se da sam dobro izabrao". Tada sam rekao sebi, sad nema nazad, daćeš sve od sebe pa šta bude. Dalje znate i sami", rekao je sedmostruki svetski šampion.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!

81 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page