top of page

Hamilton nezadovoljan strategijom u Majamiju

Updated: May 11, 2022

Sedmostruki svetski šampion kritikovao je tim zbog startegije tokom trke u Majamiju.

Photo: Formula 1

Luis Hamilton je trku u Majamiju završio šesti odmah iza timskog kolege. Hamilton je trku započeo na srednje tvrdim gumama sa 6. pozicije. Dok je Džordž Rasel zbog loših kvalifikacija startovao sa 12. pozicije. Za razliku od Luisa tim je Raselu pripremio startegiju starta na tvrdim gumama.


Usled različitih startegija i malo sreće, Rasel je trku do incidenta između Gaslija i Norisa vozio bez odlaska u boks. S obzirom na to da je incident bio ozbiljnije prirode, direkcija trke je izvela vozilo bezbednosti na stazu. Raselu se kocka isplatila i mogao je svoj ‘pit stop’ odraditi u savršenom trenutku sa najmanje gubitka vremena.


Luis Hamilton je takođe bio upitan od strane ekipe da li želi da menja gume za vreme izlaska vozila bezbednosti na stazu - što je on u konsultaciji sa trkačkim inženjerom odbio.


Takva strategija, rizik i malo sreće doneli su prednost Džordžu Raselu u završnici trke zbog svežijih guma. To je mladom britancu pomoglo da pretekne Botasa i Hamiltona. Sedmostruki svetski šampion nije bio zadovoljan strategijom koja ga je ostavila ranjivim u odnosu na timskog kolegu.


"U takvoj situaciji nemam pojma gde se ko nalazi. Pa kad ekipa kaže da je ulazak u boks moj izbor, ja nemam informacije da donesem odluku. Rekao sam da je to njihov posao i da odluče umesto mene. Oni imaju sve detalje. Ja ne! Zbog toga se oslanjam na tim. Nismo imali sreće sa sigurnosnim automobilom, ali barem smo uzeli bodove", rekao je za Skaj Sport Luis Hamilton.
113 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page