top of page

Hamilton: Nisam izgurao Maksa sa staze

Luis Hamilton je u Melburnu završio drugi, a posle trke odbacio je tvrdnju Ferstapena da ga je na startu izgurao sa staze.

Photo: Formula 1

Luis Hamilton je trku u Australiji završio na drugom mestu, i kako je posle trke rekao, veoma je zadovoljan rezultatom. Na startu trke uspeo je da obiđe Ferstapena, a Red Bulov vozač je posle trke rekao da ga je Hamilton izgurao sa staze. Sasvim očekivano, Hamilton ima drugačije viđenje slučaja:


"Sa moje tačke gledišta ništa se sporno nije dogodilo. Nisam ga izgurao sa staze, nije bilo ni kontakta, to je trkanje. On je dosta rano kočio, ja sam kočio kasnije i bio sam mu sa unutrašnje strane. Ostavili smo dovoljno prostora i sve je prošlo bez kontakta. Mislim da je sve bilo u redu", rekao je Hamilton posle trke.


Dodao je da je veoma zadovoljan rezultatom u Australiji. "Napredovali smo, to je bilo jasno već posle kvalifikacija, i bili smo oduševljeni drugim i trećim startnim mestom. Zbog toga smo imali priliku da na kratko obojica budemo ispred Maksa, Mercedes davno nije imao jedan-dva, bez obzira što je kratko trajalo. Imao sam posle borbu sa Alonsom, i bez obzira što sam ostao ispred, još uvek smo iza Aston Martina. Ima još posla pred nama", zaključio je Hamilton.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
100 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page