top of page

Hamilton: Ovo je sjajan rezultat

Luis Hamilton je trku u Americi završio na drugom mestu – kako kaže, imajući sve u vidu to je sjajan rezultat za Mercedes.

Photo: Formula 1

Mercedes ove sezone nikada nije bio bliže pobedi nego u Teksasu - Hamilton je i vodio u jednom trenutku, ali je Red Bul bio prebrz, pa je Luis morao da se zadovolji drugim mestom. Dobra stvar za Mercedes je da je smanjen zaostatak za Ferarijem u šampionatu konstuktora, sada zaostaju 53 poena, tri trke pre kraja sezone. Hamilton je rekao posle trke da je zadovoljan kako je sve završilo u Americi:


"Bila je ovo sjajna trka. Dobar je osećaj kada vodiš, radili smo naporno svi na poboljšanju bolida. Moram da kažem da sam se iskreno ponadao pobedi ali nismo mogli protiv Red Bula, bili su prebrzi. Bili smo tako blizu, nikada bliže pobedi, i učinio sam sve što sam mogao da ostanem ispred Maksa, ali bio je brži od mene", rekao je Hamilton.


Dodao je da je svestan da bi stvari bile drugačije bez kazni za Leklera i Pereza, ali da je bez obzira na sve drugo mesto zasluženo. "Sve smo uradili kako treba, strategija je bila odlična, ali je Red Bul i dalje mnogo brži. Nama ostaje da se nadamo pobedi ove sezone, i da se pripremamo kako bi sledeće godine bili ozbiljniji konkurenti za pobede", zaključio je sedmostruki šampion.

39 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page