top of page

Hamilton: RB19 je najbrži ikada

Luis Hamilton je posle trke u Saudijskoj Arabiji rekao da je RB19 najbrži bolid koga je on ikada video.

Photo: Formula 1

Mercedes u ovoj i prošloj godini ne liči na Mercedes kakvog svi znamo – dominantan i ubedljivo najbrži na stazi. Ulogu nemačkog tima preuzeo je Red Bul, dok Mercedes drugu godinu za redom ne može ni da se približi borbi za vrh. Sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton rekao je posle trke da je Red Bul RB19 najbrži bolid koga je on u karijeri video.


"Nikada nisam video tako brz bolid. U vreme kada smo mi bili brzi, nismo bilo toliko brzi. RB19 je najbrži bolid koga sam ja ikada video, a ta brzina naročito dolazi do izražaja kada ga poredite sa ostalim bolidima. Prošao je pored mene ogromnom brzinom, nisam ni razmišljao da probam da se branim, jer je razlika u brzini bila neverovatna", rekao je Hamilton.


Mercedesi su trku u Džedi završili na četvrtom i petom mestu – Rasel je za pobednikom Perezom kasnio 25 a Hamilton 31 sekundu.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!
144 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page