top of page

Hamilton: Znali smo da može bolje

Luis Hamilton ne žali što nije pobedio u Meksiku - fokusiran je na generalni napredak koji je Mercedes pokazao u poslednjih par trka.

Photo: Formula 1

Mercedesu i dalje izmiče prva pobeda u sezoni, a šansi je sve manje, jer ostale su samo dve trke do kraja sezone. Hamilton je odlično startovao u Meksiku, prestigao Rasela i zauzeo drugo mesto. Dugo se u držao uz Ferstapena, a kada je Maks otišao u boks po nove gume, preuzeo je vođstvo u trci. Kada je Hamilton obavio boks, vratio se na drugo mesto - jedina šansa za pobedu bila je još jedan Ferstapenov odlazak u boks, što se nije desilo, pa je Luis morao da se zadovolji drugim mestom.


"Mislim da je trebalo da startujemo na mekim gumama. Srednje tvrde gume nisu mnogo popustile u trenutku kada su me pozvali u boks, tako da mislim da su meke bile bolji izbor za početak trke. Možda bi bilo bolje da je makar jedan od nas bio na mekim gumama, možda bi imali šansu da napadnemo Maksa. Svejedno, bili smo opet blizu pobede, ovo je drugo uzastopno drugo mesto za mene, i veoma sam ponosan i zahvalan sam timu. Znali smo da možemo bolje i u poslednjih par trka to smo i pokazali", rekao je Hamilton posle trke u Meksiku.


Iako je Hamilton u sezoni bio osam puta na pobedničkom postolju, pobeda još uvek izmiče. Ostale su još dve trke u kojima može da pobedi, i nastavi niz od 15 uzastopnih godina u kojima je pobedio makar jednom. Luis kaže da ga to ne opterećuje, već da je usmeren na progres koji je Mercedes postigao: "Idemo napred, i jedino to je važno. Poslednje nadogradnje su odradile veoma dobar posao u poslednjim trkama. Ima još prostora za napredak i sada tačno znamo šta moramo da uradimo za sledeću sezonu".

38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page