top of page

Has: Želimo više od Šumahera

Džin Has, vlasnik tima Has, kaže da Mik Šumaher mora da osvaja više poena ako želi da ostane u timu.

Photo: Formula 1

Mik Šumaher je u Hasu već drugu sezonu, i kako sada stoje stvari nema ugovor za sledeću. Do sada je u sezoni osvojio 12 poena, deset manje od Magnusena. Džin Has, vlasnik tima, kaže da Mik mora do kraja sezone da značajno popravi rezultate ukoliko želi da ostane u timu.


"Mik sam odlučuje o budućnosti - želimo više od njega, želimo da osvoji još poena i pokušavamo mu dati vreme da vidimo za šta je sposoban. U ovom sportu nema suviše vremena za debitante, to je preskupo. Ako pogrešite u izboru, bilo vozača, strategije ili guma, to će vas koštati milione dolara. Ako Mik želi da ostane, mora nam pokazati da može osvajati poene u kontinuitetu, to čekamo i očekujemo od njega", rekao je Has.

Dotakao se i incidenata koje je mladi Nemac imao u sezoni. "Mik ima potencijal, ali nas je do sada koštao čitavo bogatstvo. Mnogo puta je razbio bolid, a mi nemamo novca kao najjači timovi. Ipak, kada bi osvajao poene, sa tim bi smo se nosili. Kad si Ferstapen i razbijaš bolide, to se može prihvatiti, ali ako si na začelju a razbijaš bolide, to je veoma teško shvatiti i prihvatiti", zaključio je Džin Has.

48 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page