top of page

Horner: AMR23 liči na naš bolid

Kristian Horner kaže da je očigledno da bolid Aston Martina AMR23 liči na Red Bulov, i da su polaskani time.

Photo: Mark Thompson / Getty Images/ Red Bull Content Pool

Aston Martin je na prvoj trci sezone pokazao da rezultati sa testiranja nisu slučajnost, i da je trenutno drugi najbrži tim. Posle trke savetnik Red Bula Helmut Marko je rekao da je lepo videti "tri Red Bula na podijumu", a i šef tima Kristian Horner se osvrnuo na sličnost između bolida Aston Martina i Red Bula.

"Aston je napravio sjajan posao i pokazao da je moguće brzo napredovati. Kažu da je imitacija najveći oblik laskanja, i ja moram reći da je lepo videti da naš "stari bolid" ide tako dobro! Jasno je da su prihvatili našu filozofiju, i kako se sada čini, to im je donelo napredak. Bilo je lepo videti Alonsa na podijumu – sjajno se trkao i pokazao da godine ne znače ništa, a Aston Martin izgleda kao sjajan bolid", rekao je Horner.

Podsećamo, Aston Martinov bolid AMR23 dizajnirao je Den Falouz, bivši šef odeljenja aerodinamike u Red Bulu. Sredinom 2021. saopšteno je da Falouz napušta austrijski tim, i da će godinu dana kasnije početi da radi za Aston Martin.


Poštovani čitaoci, ako ste zadovoljni radom redakcije, podržite nas jednokratnom donacijom na Pay Palu ili mesečnim članstvom na Patreonu. Uz visoke profesionalne standarde svakodnevno donosimo vesti, analize, izveštaje sa trkačkih vikenda i intervjue sa aktuelnim vozačima Formule 1. Vaše donacije omogućavaju nam da proizvodimo nove i kvalitetne sadržaje, pomažu nam da unapredimo sajt i pružimo još bolju uslugu - naš sadržaj je besplatan i uvek će biti!

85 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page