top of page

Horner: Ditrih bi bio ponosan na nas

Kristian Horner veruje da bi način na koji je Red Bul ostvario pobedu u Americi učinio ponosnim njihovog osnivača Ditriha Matešića.

Photo: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Ferstapen je kontrolisao veći deo trke, ali je zbog greške mehaničara kod pit stopa morao do kraja da se pomuči kako bi pobedio. Njegova 13. pobeda u sezoni, osma uzastopna za Red Bul, donela je austrijskom timu titulu šampiona konstruktora, prvu posle 2013. godine. Šef tima Horner smatra da bi nedavno preminuli Matešić, osnivač tima, bio veoma ponosan na sve što su uradili u Americi.


"Bio je ovo emotivan vikend za nas. Pobedili smo u trci i osvojili konstruktorski šampionat na najbolji mogući način, i mislim da bi Ditrih bio veoma ponosan na nas. Maks je neočekivano morao da se bori za pobedu, zbog greške u boksu, i dao je sve od sebe. Osvojiti konstruktorsku titulu je sjajno, pogotovo posle toliko duge pauze", rekao je Horner posle trke u Americi.


Dodao je da je ceo tim izuzetno ponosan i srećan zbog pete konstruktorske titule. "Mnogo nam znači titula. Svi zajedno je posvećujemo Ditrihu, čija je strast prema životu, sportu a posebno prema Formuli 1 razlog zašto smo ovde. Njegov je san bio da ima F1 tim, i na kraju ga je ostvario, štaviše imao je dva tima. On nam je pružio priliku, verovao je u nas, podržavao nas je. Svi smo mu veoma zahvalni na svemu što je učinio za nas - titula je posvećena njemu", zaključio je šef Red Bula.

24 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page